Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2020 18:20 - Иво Прокопиев учи вентилиране на горещи супи
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1565 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През последните седмици любимецът на фондация "Америка за (унищожаване на) България" и ментор на протестъра Христо Иванов Иво Прокопиев стартира мощна (дез)информационна кампания, целяща да ни превърне в роби на зелената мафия. Нека си припомним нейния старт (за по-добър преглед и прочит на снимките кликайте с мишката върху тях, ако трябва и втори път).

image

Текстовете към снимката са оригинални части от статията.

Датата е 4-ти септември и Прокопиев ни пробутва проект за нова слънчева централа, която ще бъде "рентабилна", но при ПЕТ ПЪТИ ПО-ВИСОКА ЦЕНА от световния рекорд по най-евтин слънчев ток в Португалия.
Лъжата се състои в представянето на малка австрийска компания за голям играч на континенталния соларен бизнес, който ще строи слънчева централа у нас за 500 милиона лева, а пиковата и мощност ще бъде 400 Мега-Вата, което се равнява на 20% от общата мощност на сега действащата АЕЦ "Козлодуй".

Две седмици по-късно:

image

Новата статия е много по-близка до действителноста и близкото бъдеще, но в нея не се прави паралел с рекламирания вече скъп слънчев парк край Хасково. Ето ключовата инфографика от втората статия:

image

Според тази ифографика, част от втората статия, цената на слънчевия парк край Хасково би следвало да струва под 400 милиона лева, а не както бодро ни будалкат за 500 милиона, които ще се върнат при сегашните надути цени на борсата. Надуването на цената е поне 30% !!!

Но това не е всичко! Пак вчера, 18-ти септември, Прокопиев публикува интервю със собственика на големия австрийски играч. Нито съм го чел това интервю, нито пък смятам да го чета. Вместо това ще ви покажа що за "голям играч" ни пробутва ментора на "бореца" Христо Иванов.

image

От ляво на червената линия е сайта с действащите проекти на "големия австрийски играч". От дясно на снимката е анонса към интервюто с австриеца, дето трупа пачки за да ни будалка. Какво виждаме от сайта на фирмата?

ДВА десйтващи проекта, в Чехия и България. ОСЕМ фотоволтаични централи с обща пикова мощност от 25 Мега-Вата, КУПЕНИ от австрийците от Чешка компания. ЕДНА централа с мощност 60 МВт, купена в България. Общо 85 МВт, както виждате в ляво на снимката. Българската фотоволтаична централа е купена заради гарантираното супер скъпо изкупуване на тока и до 2032-ра година, за наша сметка!!! Така става ясно, че "големия австрийски играч" не е инсталирал НИТО ЕДИН СЛЪНЧЕВ ПАНЕЛ!!! НИТО ЕДИН!

В същото време се бие в гърдите, че в момента изгражда обекти с обща мощност над 500 МВт, виждаме пак в ляво на снимката. 400 МВт от декларираните 500 + МВт са тези, пробутвани от Прокопиев в първата статия. Не е сигурно дали има други 100 +.

Нищожеството Прокопиев се опитва да ни превърне във вентилатори на горещи супи, но май сам ще си ги обслужва всички?

Сигурно централата край Хасково ще бъде като руската, от първото видео по-долу? Третото видео (от преди 7,5 години) показва, че аз не съм враг на слънчевите централи, а точно обратното. Аз съм враг на натрапваните ни проекти от безгранично алчни олигофрени, като Иво Прокопиев.

Георги Котев









Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832955
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031