Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2020 17:11 - Нов шамар за Гешев: И Ковачки духна от България… Пак шамар! Италиански прокурори вече питат Гешев защо Ковачки е избягъл от и кой го предупреди
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.02.2020 08:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нов шамар за Гешев: И Ковачки духна от България… 05.02.2020 Владимир АлексеевБългария

image

 Прокуратурата погна енергийния бизнесмен Христо Ковачки, съобщава БЛИЦ.

Екипи на МВР и магистратите са влезли в две фирми в град Гълъбово тази сутрин. Операцията е във връзка с досъдебно производство за откритите 127 контейнера на пристанище Варна.

Още вчера стана ясно, че крупна фигура от енергетиката е на мушката на прокуратурата.

 

Тази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна започнаха процесуално-следствени действия в офиси на „Брикел“ ЕАД и „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово, съобщи преди минути пресцентърът на прокуратурата. Търсят се и ще бъдат иззети документи и материали, съотносими към предмета на разследването по досъдебното производство по член 353г, ал. 1 от НК, което се води за пристигналите 127 контейнера с отпадъци от Италия. Наблюдаващият прокурор на досъдебното производство, трима дознатели и полицейски екипи вече са в дружествата, за които има данни, че са съпричастни към преработката на вносните отпадъци.

 

Всеки момент се очаква 28 от общо 127 контейнера да бъдат натоварени на кораб и върнати обратно на изпращача – „Дентиче пантелоне“ от град Салерно, след като Районната прокуратура във Варна даде разрешение за реекспорта им. Транспортирането ще бъде за сметка на италианското дружество. Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 г. До 25 ноември миналата година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни. Товарът им бил манифестиран като пластмасови и каучукови отпадъци. След изтичане на срока за временно съхранение при отваряне на контейнерите разследващите установиха разминаване между реалното и манифестираното съдържание.. Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени отпадъци и са предназначени за получателя – „Блацион“ ООД в София. Те трябвало да бъдат доставени на площадката на „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „Брикел“ ЕАД.

В същото време Лупа.бг съобщи, че енергийният бос Христо Ковачки е изчезнал от България преди една седмица.

Според информацията, дошла от сигурни източници от Министерството на вътрешните работи, още преди седмица Христо Ковачки си е събрал багажа в куфарите и е изчезнал в неизвестна посока. Бизнесменът се е уплашил, защото е разбрал, че предстои някаква операция срещу него, подобна на тази срещу Васил Божков.


Пак шамар! Италиански прокурори вече питат Гешев защо Ковачки е избягъл от и кой го предупреди

05.02.2020Владимир АлексеевБългария

image

https://www.informiran.net/%d0%bf%d0%b0%d0%ba-

Главният прокурор Иван Гешев вече е попитан, защо българската прокуратура не е арестувала бизнесмена Христо Ковачки, а го е оставила да се измъкне от България.

Също така италианците искат да знаят, кой точно е предупредил Ковачки да изчезне от страната и че срещу него днес ще се проведе акция. Италианците, които са основната страна в международното разследване свързано с боклука на италианската мафия са силно обезпокоени от пробитата на жаргон система на прокуратурата в България.

Според колегите на Иван Гешев от Италия в България умишлено от страна на властите е забавена проверката на боклука, за да може основният играч в схемата, който явно е бил и крайният получател на пратките, за да ги гори в ТЕЦ овете си, да може да се измъкне от страната и да не му се търси сметка, за това че е горял неправомерно отпадъци и да не бъде съден за връзка с италианската мафия.



Италия и INTERPOL стартират глобален проект за борба с „Ndrangheta 30 януари 2020 г. У дома " style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 3px; width: 7px; height: 7px; transform: rotate(270deg);" /> Новини и събития

" style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 3px; width: 7px; height: 7px; transform: rotate(270deg);" /> Новини " style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 3px; width: 7px; height: 7px; transform: rotate(270deg);" /> 2020 " style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 3px; width: 7px; height: 7px; transform: rotate(270deg);" /> Италия и INTERPOL стартират глобален проект за борба с „Ndranghetaimage Фокусът ще бъде върху засилването на способността на правоприлагащите органи да идентифицират своите дейности и да демонтират една от най-обширните и мощни престъпни организации в света

REGGIO CALABRIA, Италия - Днес стартира проектът INTERPOL Сътрудничество срещу Ndrangheta (I-CAN), съвместна инициатива с Италия за борба с все по-коварната и глобална заплаха от престъпления от мафиотски тип.

Финансиран от Италианския департамент за обществена сигурност, проектът ще се съсредоточи върху „Ndrangheta, която е най-обширната и мощна престъпна организация в света.

Присъстващ в 32 страни, от които 17 са европейски, „Ndrangheta е подкрепен от огромната си финансова мощ, изградена главно върху трафика на наркотици, корупцията и отклоняването на публични средства чрез измами и фалшиви договори.

„Нуждаем се от глобален подход за противодействие на глобалната заплаха. Ние насърчихме целенасочен проект с ИНТЕРПОЛ за глобална атака за неговото ликвидиране, включваща държавната полиция, карабинерите и гвардия ди Финанса“, заяви префект Виторио Ризи, заместник генерален директор на обществената сигурност.

image Префект Виторио Рици, заместник генерален директор на обществената сигурност и централен директор на италианската криминална полиция при стартирането на проекта I-CAN в Реджо Калабрия.

Докато проектът първоначално ще се съсредоточи върху конкретни страни, крайната цел на проекта I-CAN е да засили способността на правоприлагащите органи по целия свят по-ефективно да идентифицират и да се борят с мафиотски организации.

I-CAN ще бъде разработен в три стълба;

  • Съдържание - Въз основа на прекия опит и знания на Италия за заплахата, която представлява Ндрангета, нейната структура и начинът на действие.
  • Достъп - предоставяне на тази жизненоважна информация за полицията на разположение на целевите държави, за да се идентифицират модели, тенденции и потенциални цели за прилагане на закона.
  • Действие - Координиране на съвместни разследвания с националните правоприлагащи органи за установяване и арестуване на лица, издирвани във връзка с дейности, свързани с Ndrangheta.

„Ндрангетата е сред най-богатите и мощни организирани престъпни групи. Той многократно е доказал своето умение за проникване в политическа и икономическа среда и забележителен капацитет за корупция “, заяви генералният секретар на INTERPOL Юрген Сток.

„Докато има успехи на двустранно ниво, проектът I-CAN ще засили сътрудничеството и оперативната активност между страните, използващи INTERPOL като глобална платформа“, добави шефът на INTERPOL.

image Генералният секретар на INTERPOL Юрген Сток заяви, че проектът I-CAN ще увеличи засиленото сътрудничество и оперативната активност между страните, използващи INTERPOL като глобална платформа. Как работи "Ndrangheta"

Печалбата се реинвестира с помощта на сложни техники за пране на пари. В много страни това, което изглежда е "чисто" финансиране, в крайна сметка има ефект на замърсяване, корумпиране и удушаване на икономиката, тъй като променя механизмите на конкуренцията и прогонва честните предприемачи от пазара.

Контролът върху обществените поръчки обикновено не включва насилие или сплашване, а се създава чрез създаване на компании, които използват тайни споразумения и корупция.

„Ndrangheta е придобил пряк или косвен контрол върху компании, работещи във всички области на обществото, включително строителството, ресторантьорството, вноса и износа, транспорта, играта и залаганията, сметосъбирането и обезвреждането.

Възползвайки се от напредъка на технологиите, Ndrangheta също използва deepweb и Darknet за извършване на незаконна търговия.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4398110
Постинги: 1901
Коментари: 943
Гласове: 1926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031