Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 13:11 - Как да възпитаме децата си да не ни лъжат
Автор: yurukova Категория: Изкуство   
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.01.2017 15:38


 

Как да възпитаме децата си да не ни лъжат

 

        На всеки родител му е неприятно, когато разбере, че децата му го лъжат. Вината обаче не е само в тях. Ето няколко съвета, които бихте могли да използвате, за да накарате децата си да не ви лъжат:

       

        1. Създайте приятелска атмосфера в къщи. Бъдете приятели с вашите деца.Те ще ви бъдат благодарни и ще видите, че лъжите им постепенно ще намалеят.

       

        2.Отнасяйте се с уважение към личността на децата си. Не ги подценявайте, нито пренебрегвайте.

       

        3. Не им натрапвайте вашите възгледи. За децата разбиранията на родителите са остарели и те гледат на нещата от друг ъгъл. Помислете, не винаги и вие сте прави. Спомнете си за вашите отношения с родителите си. Сега разбирате, че и вие сте били в това положение като децата си и сте се заричали, че никога няма да постъпвате като родителите си.

       

        4. Не ги сравнявайте с техните връстници или с някой друг. За децата е непоносимо да им сочите за пример техните приятели или съученици. Този ги превъзхождал, онзи бил постигнал това или онова. Така е възможно да формирате комплекс за малоценност у тях или да се озлобят към познатите си.

       

        5. Изградете си доверие. Нека вашите деца вярват във вас. Доверието е много важно за искрените отношения между хората. Едва тогава те ще ви доверяват всичко и няма да се страхуват да не ги упрекнете за нещо.

          

        6. Никога не се присмивайте на децата си. Може и да не са много сръчни или да не може да направят нещо или да постигнат това, което вие желаете, но не нарянявайте егото им с подгравки. Хората са много нараними, когато близките им се отнасят подигравателно с тях. Децата ви ще се отдръпнат, ще се затворят в себе си и само, и само да си спестят всичко това, ще започнат да ви лъжат.

       

        7.Наблюдавайте с кого общуват децата ви и се опитайте да ги отклоните от хора с недобро поведение. Използвайте за това убеждението, а не принудата, защото тя има понякога обратния ефект.

        8. Бъдете положителен пример за тях. Ако не желаете децата ви да лъжат, не лъжете и вие самите. Вашият пример ще ги направи като вас.

      

         9. Обсъждайте поведението както на вашите познати, така и на филмовите и литературни персонажи и им посочвайте негативните страни на лъжата. Без да се натрапвате. Те сами тряба да се убедят, че лъжата не е хубаво нещо. Посочете им какви са последиците от нея и те сами ще решат, че не е хубаво човек да лъже.

 

 

 

                   Предлагани услуги:                  1. Писане на рекламни текстове. Изготвяне на текстове за  реклами в социалните мрежи, брошури, хедлайн, слогани          2.Писане на статии във фирмен блог или онлайн списание.          3.Копирайтинг за социалните мрежи, онлайн магазини.          4.Помощ при изготвяне на текста за  начална страница на уеб сайт/онлайн магазин, текст за продукт/и, текстове за „Услуги”, “За нас”,  „Проекти”, Уеб банер/ форма на реклама, който се вгражда в сайт/, текст за промоции, онлайн игри, приложения.          5. Писане на текстове, статии и съдържание за сайтове.          6. Редакторски и коректорски услуги: редакция на структура и стилистика на текстове, статии, ръкописи, рекламни послания, дипломни работа, корекция на пунктуация, правопис, граматика.          Цени по договаряне. Отстъпки за постоянни клиенти и абонамент.            За контакти:tainata@dir.bg

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yurukova
Категория: Изкуство
Прочетен: 259819
Постинги: 186
Коментари: 84
Гласове: 258
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930